Para FoLLower

Ahad, 24 April 2011

iHATEyou,iLOVEyou

Salam gudnyte kepada rakan blogger sekalian!
erk, bukan sepatutnye gud evening ke -,-"

Aku nie memang tak pass BI masa SPM or MUET ek? Gile broken ayat aku (lantak la). Korang-korang, kalau aku jadikan blog aku pasal LOVE boleh tak? Okay, bukan pasal LIVE story aku(ade la ratio about 4:5)maybe aku akan selitkan sedikit(iye-iye je aku nie -..-)then aku akan masuk kan tips2 pasal yang berkaitan dengan LOVE r yee, ayat summary, DOKTOR CHENNTA. okay? hope korang bagi sokongan kat aku supaya aku dapat menjunamkan diri dalam lautan pangkor island! (erk, overexcited pasal trip foundation kitorang yang akan datang)

(iHATEyou,iLOVEyou)

Anyway, korang penah tak lalui zaman iHATEyou,iLOVEyou ? alaaa, zaman time kecik nyet-nyet tu.Zaman yang jarang semua orang lalui tapi agak peymes dikalangan manusia. Cheh, macam teka-teki la plak. Nama kampungnya cintamoNYET, nama glamer ihaveaCRUSH, nama saintifik dia pulak lovepriMATE. eh, monyet la tu -..-

So, apa yang aku nak cerita ni especially kepada kapel mapel apple (oops?), semua orang lalui saat iHATEyouiLOVEyou. Lantak la atuk ke nenek ke makabah ke, baby ke adek ke, sume penah lalui saat itu dalam suatu hubungan. Korang jangan nak tipu aku korang xpenah iHATEyouiLOVEyou, takkan tak penah merajuk ngan mak soh beli gule sepeket 3kupang tu then nangis tergolek2 atas lantai melalak huwaaaa tu? Penah kannnnn,i know what you did last day yaaa(senyum nampak taring,sambil gosok tapak tangan dekat mouse hehehehe).

Banyak plak bebel, patut BM xdapat A, huh! okay, selalunya kita akan rasa begini time gaduh right? Takpon during tak terima pendapat dari sebelah pihak like that. Commonly perkara nie terjadi after putus or GADUH ngan pakwe r (kata-kata miss berpengalaman 2011) dalam HATEHATEHATE memanjang mengalahkan berzikir tu jauh di sudut hati korang ada SAYANG actually, juz ego bengong je yang soh korang berzikir memanjang tu, serius xtipu. (ini pendapat ikhlas aku yang suci hatinya) so, dalam nak perbaiki hubungan tu, salah satu mestilah kene mengalah then mintak maaf right? haa, meh baca idea yang aku hempas pulas tadi :P

teknik yang mungkin dapat diaplikasikan ialah:

  • kurangkan volume EGO then mintak maaf apa yang patut
  • bagi PRESENT tanda mintak maap
  • say SORRY pon jadik la
  • SLOW TALK
  • buat somethinng yang sangat SPECIAL as tanda baik semula
  • kasi CARD then tulislah dengan sepenuh hatimu <3
  • ingat-ingat la balik saat perkenalan korang dulu, dari KAWAN sampai la sekarang :)
haha, nie sume impian aku kalau aku gaduh weiyh. tapi selalunya aku gune yang first tu sebab xkan mungkin dia buat atau aku yang buat sebab xnak kene ejek oleh mangkok tu dengan mangkok ni(aku la yang puaka tu), hati aku terlalu lembut macam pillow star aku sebab tu aku mengalah dulu T___T

Ayat aku macam ade orang frust tak? Ada? Ada? Takde kan? Fiiuh~ Memang aku nak sampaikan sangat-sangat dowh. Mungkin aku ada buat ayat macam desperate sangat nak bagitau tapi after this maybe aku akan lebih prepesional sikit la. After this, akan ada renovation sikit for my blog orait, dengan nak pikir new title lagi. korang doakan aku yee, love you all! kepada teman follower , stalker , anominus yang bace entry aku nie, terimakasih ye bace! kalau aku tulis berjela-jela pon tapi ade satu reader pon aku kire alhamdulillah lah. maybe aku akn kurangkan sikit entry nie ea? tengok pon berjela-jela, rase nak baling laptop pon ade kan -..-

okeh oyeah, aku nak tido dulu lah, chow, alang2 tu tido mimpi aku, tarata n salam ;)

4 ulasan:

  1. hahaha..entri cintan cintun ni...ala blog kamu lantak kamu la nak post ape an...huhuhhu...:)

    BalasPadam
  2. alalalala... comel la tu? hikhikhik

    BalasPadam
  3. zora: mmg la sy pnye blog, tpiii, kne la dpt tarik perhatian rght :3

    Khuzrin: comel? mesti la comel, tgk la typewriter nye :P

    SSS: ustaz, cube try bagi kat aku, ak kan sentap ngn ko skrg ni (mandai jee)

    BalasPadam

Cari Blog Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...